Razstava slik v Slovenj Gradcu

Naš član Klavdij Leban je imel na ogled likovno razstavo

Naš član Klavdij Leban je imel od 12. do 29. septembra v knjižnici Ksaver Meška v Slovenj Gradcu na ogled likovno razstavo z naslovom “S poletom se je končalo, s poletom se je začelo II.” Razstavljal je dela, ki jih je narisal z levo roko, čeprav je desničar. Zanimivo pa je, da pri manjših ploskvah in bolj natančnih potezah drži slikarski čopič z usti. Zato je več kot polovica njegovega posamičnega dela ustvarjenega na ta način. Njegovi motivi so narava iz njegove domače okolice in z morja. Razstavljena dela so igriva, a tudi zasanjana. So prikaz njegovega razvoja, vloženega truda v tehniko in razumevanja slikarstva.

Razstavo je pripravilo društvo paraplegikov Koroške v sklopu Festivala drugačnosti. Poslanstvo Festivala drugačnosti – FD je predstavitev invalidskih organizacij, delujočih v Mestni občini Slovenj Gradec. Zaradi različne vrste organiziranosti društev (medobčinska, regijska, zveza …) ima dogodek tudi širši radius pokritosti in vpliva. Predstavijo se širši javnosti s stojnicami in na odru; s športnimi tekmovanji, z delavnicami in predavanji na šolah ter samostojnimi kulturnimi dogodki, kot je ta Klavdijeva razstava.

Predstavitev društva paraplegikov severne Primoske

Društvo paraplegikov severne Primorske je bilo ustanovljeno leta 1979 z namenom združevanja, pomoči in zastopanje interesov paraplegikov in tetraplegikov, ki so si zaradi takšnega ali drugačnega vzroka poškodovali hrbtenico. To je naše osnovno poslanstvo. Tako skušamo skozi naš poseben socialni program glede na potrebe pomagati članom pri težavah, ki jih imajo.

Več o našem društvu

Predstastavitev - Društvo paraplegikov severne Primorske

Naši financerji in sponzorji

Back to top