Soča outdoor 2024

Udeležili smo se parafestivala na Sotočju Soče in Tolminke

V soboto 29.6. smo se udeležli 2. pohoda Parafestivala, ki ga gosti Soča Outdoor Festival. Osrednje prizorišče festivala je Sotočje, kjer se Tolminka zliva v Sočo. Tu potekajo vsi tolminski festivali.

To je eden največjih športnih festivalov pri nas, kjer se tekmovalci pomerijo v gorskih tekih na 10 km, 15 km, 25 km, 35 km in 50 km dolgih trasah po Tolminskem hribovju. Teki na Soča Outdoor Festival so unikatni zaradi prečkanja reke Tolminke tik pred ciljem. Kot so povedali mnogi udeleženci, je prav ta osvežitev velikokrat motivacija za tek čez drn in strn po čudoviti naravi doline Soče

Para-pohod je potekal z invalidskimi vozički, e-priklopi in parakolesi med Mostom na Soči in Sotočjem po levem bregu Soče po novo zgrajeni kolesarski stezi. Pot je primerna tudi za manj pripravljene pohodnike invalide, saj je dolga približno 4 km in se skoraj ves čas vije ob prelepi smaragni reki Soči. Na Parafestivalu lahko invalidi izkusijo rafting, plezanje, pohodništvo, lokostrelstvo in še veliko več!

Iz našega Drušva paraplegikov severne Primorske smo se ga udeležili štirje člani s spremljevalci.

Naj vsi uživajo v športu in naravi!

Klavdij Leban

Predstavitev društva paraplegikov severne Primoske

Društvo paraplegikov severne Primorske je bilo ustanovljeno leta 1979 z namenom združevanja, pomoči in zastopanje interesov paraplegikov in tetraplegikov, ki so si zaradi takšnega ali drugačnega vzroka poškodovali hrbtenico. To je naše osnovno poslanstvo. Tako skušamo skozi naš poseben socialni program glede na potrebe pomagati članom pri težavah, ki jih imajo.

Več o našem društvu

Predstastavitev - Društvo paraplegikov severne Primorske

Naši financerji in sponzorji

Back to top